Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, October 29, 2009

KURSUS NSSDC DI PORT DICKSON


Lame gile aku tak update kt blog nih...so ari nih aku nk share aktiviti terbaru aku baru2 nih...sebab busy sangat ngan keje, so aku dapat citer sikit-sikit je lah k?

1st of all, thank a lot kt Trainer2 yang baik2 hati beri layanan yang best sangat kt kami...mmg best sangat! Ade Cik Kelly, Cik Shasha, En Sirun, En Husni, En Mohamad, En Radzee dll....Dorang memang sporting...


ampun kat En Sirun sbb curik candid gambar dia...:)

Macam beselah klu g camping je msti ade Abselling, Flying Fox, masuk utan..Tp ade satu aktiviti yg aku tak penah bt b4 nih...bt rakit...best..tp sbb aku sakit kepala mase tuh, aku tengok je org ikat tali kt buluh tuh..Aku tolong gak..tp taklah lincah sangat..Mungkin sakit kepala sebab silau kot...



Abselling

Sebab kat sana aku sorang je yang ade kamera (kamera opis), so aku mengcandid gambar budak2 nih je...syok btol!hehehe....pastuh aku upload gmbar2 yg cntik2 tuh dlm FB...182 keping tak silap gambar2 yang aku dah upload...

Ayu ngah letih


Gmbr kasut pon aku amek...

 

mase xtvt Flying Fox sambil jerit Konichiwa!!!


tataulah sape sampuk Si Atin sampai termenung jek tngok utan tuh
 

kesian dorang jdik bahan dsebabkan gambar nih...:)


apelah yg dorang sengihkan tuh,..


Kump dorang nih da sesat sebab salah tengok kompas...ngeeeee!



Asrama not badlah..tp mase ari last tuh air tak ade..Pak Guard kat kolej tuh lupe nak pam air kt tangki..so, ramai gaklah yg tak mandi pagi tuh..nasib baik ptgnya, kami mandi laut..sayang jugak sbb tak ramai pon yang pergi sampaikan tak pasal2 si Sopi pon kene pergi gak...ade 25 peserta yang terlibat...5 orang je lelaki...


 Asrama perempuan...

Kenangan yang paling aku tak bleh lupa, aku dilantik jadi Penghuluwati...thanks kt kawan2 yang vote aku..sekurang2nya mereka percaya ngan aku..:)
And mase last day tuh, aku dapat hamper untuk Peserta Wanita Terbaik.. Bahagia btol...Mase nk bgtau sape peserta wanita tuh, ramai bajet K.Rini..tmasuklah aku...tp bila En. Yusni sebut nama aku, rase mgigil jek...Yg best sekali, kumpulan aku lak jdik kumpulan terbaik tau...KANCIL MELAKA...best2....


Ade satu lgi aktiviti yang aku baru blaja...cara mcm mana nk bace kompas...Aku teringat mcmmana Kump. aku sesat dlm utan sbb tak jumpe Check Point kami yg ke 5..Nasib baik En Rozaimi bantu..So, dia anta kami ke CP 8..dr situ, aku bce CP guna kaedah Back Bearing...malangnya tetap tak jumpe CP 5..tataulah mane ilang CP 5 ktrg tuh...and lastly,kump kami sampai paling last skali slpas siapkan tugasan tok tunjukkan kaedah Survive dlm utan....Si Pia kene balut kaki dia..sebab patah di bahagian peha, n Nida kena lakonkan mangsa yg cedera sebab terjatuh dan cedera kt kepala...mmg sweet sangat..bayangkanlah bila kami semua tertinggal dlm utan mase tangah hujan..hehehe...Teringat mase camping Kadet Bomba n PKBM (Laut) mase sekolah2 dlu....:)








Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy