Pages

Mari mengumpul bloggers!

Monday, March 29, 2010

~~DISSAPOINTED~~

Kali nih betol2 nak balik uma,taknak pegi keje, nak berkurung dalam bilik, taknak jumpe sape-sape..Nak tido jek sepanjang hari sampai rasa tenang semula..

Jgn ditanya kenapa. mengapa, bagaimana, siapa or ape2 sebab aku sendiri pon tertanya2 kat diri sendiri..Hati aku skrg nih ibarat kaca yang dicampak kt dinding terus pecah berderai.. Kalau besok boleh sambung pon, aku confirm kesan dia tetap akan ada..

Note: Go away KOMNAS..Go away..

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Thursday, March 25, 2010

Konvokesyen @ Politeknik Merlimau (28th March 2010)


Lagi 2 hari nak konvo..Baju yang ditempah dah siap.. Tp apsal kepale aku nih pening2 lalat jek..

Esok aku ambil cuti untuk rehearsal konvo. By the way, aku dah informed awal2 bos pagi tadi.
Then, bos ok jek..Tp Mr. xxx masih nak ssah2kan aku.. Sian sekali si Sofilah.. Besok hari last, patut buatlah Majlis Farewell untuk dia, ni ajak nye dia pegi UM. Then semua staff kecuali Bos n En. Azmi je tak pergi. Esok aku pon takde, nasib lah..Tunggang langgang opis..
Nnti En. Kaha sorang kena handle student.

--------

Petang nih nak balik rumah.. Amek baju yang dah siap tempah..Syok nyer..
Even baju tuh warna macam nk melawat org meninggal, aku dah tak kesah! Janji aku ada baju nak pakai time konvo, and leh matching ngan tudung putih. (wajib untuk para graduan wanita ok)

Pagi td masa aku call Buyah, He said, baju yang aku tempah tuh macam pelik. 
Macam sarung nangka pon ade..Erk!
Aku buat baju kurung moden, tp kan tuh ikut ukuran badan aku. Nasib tak amek ukuran baju raya yang aku beli tuh, lagi kecik..hehehe:)

Hopefully, Majlis Konvokesyen aku berjalan dengan lancar hendaknya. Dan aku menunggu suprise moga2 dapat fresh flower dr orang tersayang..Berharap je lah aku nih..Hehe..

P/S: Pernah hantar msg kt my mom mntak fresh flower sebab tak pernah dapat hadiah akedemik selama nih... Result ku setakat nih boleh dibanggakan berbanding my siblings okeh..Plz mom! Nk! Nk! Nk!

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Tuesday, March 23, 2010

Open DNS???


Lama gile gaban aku tak update blog nih..busy sangat kt opis...klu aku rase nk sharing n caring pon, ade Facebook, leh lah ngumpat n maki-maki orang klu geram...--->(sorry, ayat kali ini agak kasar ye??)

By the way, aku tetap masih aktif jadi follower blog makcik2, pakcik2, sepupu2, kawan2, skandal2....(ooppppsss) walaupon tidak mengupdate blog aku nih...

Semalam aku tak datang, Sofi dari pagi ke petang asyik msg sebab kena take over kerja aku..kesian kat dia yang tak tahu apa..Tapi aku bagi rate 5/5 sebab dia berjaya jugak take over kerja aku dengan jayanya..Busy jugak they all kt ofiice melayan En. N******n yang sakit menyakitkan hati itu..huh!

Pagi tadi, mase otw nak ke toilet, si Mizi ngadu En. N tuh buang mug & bekas air dalam tong sampah..O.M.G!!!Rupa-rupanya dari pagi semalam kt tong sampah tak dialihkan..Aku bersihkanlah tong sampah tuh..N Mizi tolong basuhkan mug...Aku nak tangkap gambar, tp hp Motorolla aku ilang pulak....:(
Bengang betol aku..Pantry tak disediakan, n kami yang staff nih dah macam robot kerja 8 jam non-stop..Gila ape???

Itu hal semalam, hari nih, En. N tuh block plak Facebook n 4 shared yang aku biasa guna download lagu..Pe lagi, panas lah hati ku ini..huhh!Bongek betullah dia tuh..Youtube yang takde function tuh tak plak dia block..Aku baru nk tanye kawan2 aku planning konvo ktrg Ahad nih...

Facebook yang telah di block..hua hua hua!!!!
Belum lagi bende2 lain yang merepek2 dia nak ubah dalam office nih.. Tengok jelah bape lame lagi staff kt Anjung nak blah klu dia makin nak tunjuk bagus dia ngalahkan bos tuh..huh!Bos pon tak bperangai teruk macam dia..
Kadang2 aku tak tau ape yang ada dalam kepala dia.. Teringat cerita Hindustan masa aku sekolah menengah dlu kot.. Arbaaz Khan berlakon ngan sape ntah.. Tp watak lelaki yang psyco sebab obses sangat ngan p'alatan yang tersusun ala2 5's, ganas, n mendera isteri dia sampaikan wife dia larikan diri n buat-buat macam mati lemas..Actually tatau macam mane nak cerita..:P

Moral of the story:
Kalau ada sesiapa yang ada hubungan kekeluargaan dengan big boss, plzlah sedar diri yang awak hanyalah pekerja biasa yang takleh suka-suka ubah environment dalam office hingga menyusahkan pekerja lain, especially ME!! Tak semua orang boleh buat kerja sama ngan cara orang lain buat kerja.. Dan pentingnya komunikasi yang baik antara pihak atasan dengan bawahan supaya operasi syarikat berjalan dengan lancar dan menyenangkan......

Sekian sahaja dari saya...



Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy