Pages

Mari mengumpul bloggers!

Tuesday, March 23, 2010

Open DNS???


Lama gile gaban aku tak update blog nih..busy sangat kt opis...klu aku rase nk sharing n caring pon, ade Facebook, leh lah ngumpat n maki-maki orang klu geram...--->(sorry, ayat kali ini agak kasar ye??)

By the way, aku tetap masih aktif jadi follower blog makcik2, pakcik2, sepupu2, kawan2, skandal2....(ooppppsss) walaupon tidak mengupdate blog aku nih...

Semalam aku tak datang, Sofi dari pagi ke petang asyik msg sebab kena take over kerja aku..kesian kat dia yang tak tahu apa..Tapi aku bagi rate 5/5 sebab dia berjaya jugak take over kerja aku dengan jayanya..Busy jugak they all kt ofiice melayan En. N******n yang sakit menyakitkan hati itu..huh!

Pagi tadi, mase otw nak ke toilet, si Mizi ngadu En. N tuh buang mug & bekas air dalam tong sampah..O.M.G!!!Rupa-rupanya dari pagi semalam kt tong sampah tak dialihkan..Aku bersihkanlah tong sampah tuh..N Mizi tolong basuhkan mug...Aku nak tangkap gambar, tp hp Motorolla aku ilang pulak....:(
Bengang betol aku..Pantry tak disediakan, n kami yang staff nih dah macam robot kerja 8 jam non-stop..Gila ape???

Itu hal semalam, hari nih, En. N tuh block plak Facebook n 4 shared yang aku biasa guna download lagu..Pe lagi, panas lah hati ku ini..huhh!Bongek betullah dia tuh..Youtube yang takde function tuh tak plak dia block..Aku baru nk tanye kawan2 aku planning konvo ktrg Ahad nih...

Facebook yang telah di block..hua hua hua!!!!
Belum lagi bende2 lain yang merepek2 dia nak ubah dalam office nih.. Tengok jelah bape lame lagi staff kt Anjung nak blah klu dia makin nak tunjuk bagus dia ngalahkan bos tuh..huh!Bos pon tak bperangai teruk macam dia..
Kadang2 aku tak tau ape yang ada dalam kepala dia.. Teringat cerita Hindustan masa aku sekolah menengah dlu kot.. Arbaaz Khan berlakon ngan sape ntah.. Tp watak lelaki yang psyco sebab obses sangat ngan p'alatan yang tersusun ala2 5's, ganas, n mendera isteri dia sampaikan wife dia larikan diri n buat-buat macam mati lemas..Actually tatau macam mane nak cerita..:P

Moral of the story:
Kalau ada sesiapa yang ada hubungan kekeluargaan dengan big boss, plzlah sedar diri yang awak hanyalah pekerja biasa yang takleh suka-suka ubah environment dalam office hingga menyusahkan pekerja lain, especially ME!! Tak semua orang boleh buat kerja sama ngan cara orang lain buat kerja.. Dan pentingnya komunikasi yang baik antara pihak atasan dengan bawahan supaya operasi syarikat berjalan dengan lancar dan menyenangkan......

Sekian sahaja dari saya...



Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy