Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, August 19, 2010

Cinta Bersulam Noda

Mari kita brtazkirah sikit sementara mata aku nih degil takleh tido menanti kelas 8.30 kejap lagi:

Cinta Bersulam Noda

Album : Insan Istimewa
Artis : De Hearty
------------------------------------------------------------------------------
Di malam sepi kusujud menghadap-Mu
Mengharap maghfirah dari-Mu
Oh Tuhan Yang Esa

Kucemari hidup dengan kesesatan
Membutakan hati yang sering terleka
Terasa jauh diriku dari Tuhan
Dengan godaan syaitan

Kutahu Dialah penerima taubat
Walaupun kusering tinggalkan suruhan
Berilah kesempatan ini untuk berubah

Cintaku dambakan hanya pada-Mu oh Tuhan
Terimalah permintaan dariku hamba yang hina
Kusering berjanji namun sering kumungkiri
Janji yang tak pernah lagi kutepati

Kupasrahkan segala pada-Mu oh Tuhan
Jangan kau palingkan hati ini dari kebenaran
Andai esok nafasku terhenti di sini
Kumohon jauhkan diriku dari azab-Mu
------------------------------------------------------------------------------
Sesekali aku berbicara soal CINTA
Aku jadi malu untuk berkata-kata
Entahkan nyata
Entahkan sirna
Aku mula rasa terhina

Diriku selalu mendambakan CINTA
Kerana CINTA itu kuasa
Dengan CINTA aku mampu ketawa
Dengan CINTA diriku jadi hiba

Aku ingin menjadi penCINTA
Yang mengejar tanpa putus asa
Bila CINTA membisikkan rasa
Diriku mula mendapat cahaya
Bukankah Tuhan telah tunjukkan dengan ayat-ayatNya?

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Wednesday, August 18, 2010

Boleh tak tolong nasihatkan saya sikit?

Azam bulan puasa nih saya nak khatam Quran
[tiap2 puasa saya berazam macam tuh walaupun tak penah khatam-khatam pun(",)]

Tapi kan....
Sementara tunggu Maghrib, saya layan Farmville..Dah stage 55 dalam setahun walaupon  kadang-kadang tak mengadap sangat pun..
Then lepas bbuka adap lagi game..Kunun-kunun kejap jer..
Lama-lama terlupa yang saya boleh semayang..
Sebab kawan-kawan lain rilek tak semayang, sebab dorang memang takleh semayang..
Pukul 8 jua ku solat..MAGHRIB!

Then, duduk kat sejadah bukak Quran, Alhamdulillah dah juzuk 16..hihi..
Tetibe berhenti kejap sebab azan...
So, saya duduk depan lappy semula..
Tersinggah sebab ade 3 notification kat situ..hehe..
Sekarang, dah hampir 20 minit azan Isya', sempat pulak saya buat post baru kat blog..
Ape lah nak jadik ngan saya nih kan..
[Kesimpulannya: Jgn ikut cara saya....]



Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Thursday, August 12, 2010

Juadah Berbuka pada 1 Ramadhan ini

Salam Ramadhan buat semua sahabat dan sedare mare yer...
Ku nak share pada semua juadah berbuka ku semalam di kampung..
[Seb baik ade moto skuter Mr. Hazwan, bulihlah aku merempit balik kampung walaupun sakit pinggang jugaklah..hehe:)]

First day jek dah makan sedap-sedap..Sunuk...:)


MENU-MENU BERBUKA PUASA:
Ikan Cencaru Goreng
Masak Lemak Udang
Udang Kara Sweet Sour
Sambal Belacan bersama Limau Nipis

----------------------------------------------------------------------------------
Beruntungkan makan kat kampung..??
Agak-agak sape yang masak pula..ehem2!
Perutku mula terasa lapar even though tengok pict nih jek...Uhuhu..

P/s: Bila dah edit, gambar nye jadik pecah dan kabur..bengangnye saye..

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Wednesday, August 11, 2010

Kedatangan yang dinanti

Hanya ucapan pendek dapat kuberikan:

Selamat menyambut kedatangan Bulan Ramadhan yang penuh dengan kemuliaan
Semoga segala amal ibadah kita diterima Allah S.W.T

Pesanan Jibril A.S kepada Rasulullah S.A.W menjelang Ramadhan:



“Jangan lupa bermohon maaf dengan tiga golongan ketika hadir Ramadhan iaitu,
 memohon kemaafan daripada kedua ibu bapa, 
memohon maaf sesama suami isteri, sertamemohon maaf sesama keluarga, sahabat dan mereka di sekeliling"


Semoga kita diberikan kesihatan dan kekuatan untuk menjalani ibadah puasa ini dari awal hingga penghujungnya dan selalulah berdoa agar kita akan berjumpa lagi dengan Ramadhan pada tahun akan datang..... Wassalam. 

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Monday, August 9, 2010

Erm........

::Tidak berada dalam situasi mood yang baik bila tukar layout yang baru nih!::

Arghhhhh!
Kenapa bila aku susun, still senget-senget jugak nih!
Haih!

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Wednesday, August 4, 2010

Putus by Melda Ahmad [Life Must Go On Dear...]

Artis: Melda Ahmad
Lagu: Putus

Chorus*
Aku duduk sendirian di kamarku,
Menangis kesepian kernamu,
Kau tinggalkan aku,
Kau cari yg lain,
Tergamakmu merobek hatiku...
Tapi setelah kau pergi aku
mendapat lebih baik darimu,
Dia hargai aku,
Dia sayangi aku lebih daripadamu,
Aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
Tidak lagi bersamamu,
Namun pastinya nanti kau akan sedari,
Yang kau perlu cintaku,
Yang kau perlu cintaku,
Yang kau perlu cintaku….

p/s: layan siot lagu dia…… suara pun besh!!

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

::I Miss Them::

::Buyah ngan Mak solat maghrib kt surau kolej aku::

 ::Rindu sambal goreng nih::

::Ini pulak dorang datang melawat & bawakkan ketupat n sambal tumis special..::


Kenapa tah ari nih rasa rindu sangan kat Mak Buyah..adeh!
Minggu ni tak balik pulak, sedangkan buzday Mak tak dapat sambut pon..
[Act. jeles dak Ammar yg celebratekan =.=']

''Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran Mak yg ke 46 tahun....Moga Mak sihat selalu dan kekal awet muda sampai bila-bila..hehe''





Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy