Pages

Mari mengumpul bloggers!

Tuesday, November 24, 2009

Tired.....



Kadang-kadang aku rasa da malas nk pegi keje lagi even dah tak sibuk lately nih..
I'm sick!

Naik tahun baru 2010, klu bos mntak aku stay dgn Anjung, akan ku fikir 2 3 kali dan aku akan mntak cuti selama seminggu...
Dan aku akan stay sampai aku rasa aku takleh nk stay jugak sebagai perempuan tunggal di Anjung Tech sbb Aqidah dah sambung degree..
Sungguh nekad kali ini..
(azam tahun 2010 yg pertama perlu dicapai)

Klu aku takleh nk stay kat Anjung, akan ku bukak kedai fotostatku sendiri di rumahku untuk berbakti dengan orang kampungku yang sukar untuk mendapatkan perkhidmatan fotostat, printer, internet terutamanya di waktu malam...
Hehehe....

So, my frens n my family..Plz support me!


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Monday, November 23, 2009

new word: KEJUNG???!

betol ke takde perkataan kejung tuh?
nape ade jek perkataan aku pakai nih menghairankan sesetengah pihak?
Tp tadi aku google2 adelah perkataan tu..
kejung = keras @ kejang @ kaku dan sebagainya..
klu tak caye, cube tanyer mak korang...


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Wednesday, November 18, 2009

Sambal Tumis Sulur Keladi



Gambar hanyalah hiasan semata-mata


Semalam aku balik uma...naik bas jek..sian lak Buyah aku nk datang Ayer Keroh jemput aku..tp sian sangat Buyah kene tunggu kat bus stand M. Tanah nk jemput aku..hak hak..


Balik uma aku bukak kuali nampak macam kacang panjang..rupenya sulur keladi yang Buyah bawak balik ari Ahad lepas..Dah siap masak n kelihatan enak jek dalam keladi tuh..Aku tutuplah kuali balik...g tunggu turn nak angkat air semayang, nk semayang maghriblah kununnya..(mklumlah adik-beradik ramai)..Tp adik aku still tak kuar2 lagi..Tanpa dapat menahan diri, aku pon amek nasik yg memang kebetulan baru masak..dan mulalah mencedok sambal tumis yang sangat membangkitkan selera aku tuh..


Tetibe mak kuar dr bilik air..
     Mak: Ko je yang makan sambal tumis tuh..orang lain tak pandang pon Wa (dengan nada kecawa)
     Siti: Adik tengok tak menarik pon..Adik ratah ikan bilis jek


Huhu..mak aku jeling2 jek dak Siti...Lantaklah..klu orang tak makan, biar aku makan sorang..besok aku dah besar tak taulah ade lagi sulur keladi ni ke tak..


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Monday, November 16, 2009

Alhamdulillah...akhirnya!


Firstly,tahniah pada rakanku dah pandai buat blog...blehlah sama-sama kita meluahkan pandangan ataupon pendapat di blog masing2.. Maklumlah, kawan2 aku ni pakat IT, semua benda nk dicuba...Pasnih leh join MLM pulak..Biasalah..mula2 blog kita nih buruk jek..lama2 dah pandai nnti, mcm2 ade..

Akhirnya, setelah sebulan lebih mengikat perut dan berulang alik ke rumah, aku berjaya mendapat lesen L hasil duit poket ku sendiri...Yeyeh! memang puas ati sangat..Lagipun, mmg selama nih aku nkkan sesuatu dengan usaha aku sendiri kan?? huhu..

Kene kerja kilang, pakai wet biasiswa, pakai wet tabung...
Masa aku masuk Form 6 dulu pon beli baju sekolah pakai wet keje kilang tau..Malangnya, bru seminggu pakai baju baru dah dapat sambung Diploma kt Politeknik..Bayar yuran pon pakai separuh wet simpanan yang tinggal belen tuh...And for every sem, duit yuran bayar pakai suit sendiri dengan loan sebanyak RM1750 dari TAPEM..Sampai sekarang, aku lom bayar lagi duit pinjaman untuk 5 sem..nasib baik 5 sem je aku wat pinjaman..huhu..

Aku penah beli laptop 2nd hand..Mase tuh aku sem 2 kot...sampai sekarang masih boleh digunakan lagi laptop aku  walaupon memang dah uzur sangat dah..Tapi, rase terkilan sangat bila laptop tuh takleh wireless, bateri cepat rosak n menghabiskan wet loan aku sebab banyak problem..Alhamdulillah, sebab laptop tuh lah, kerja2 assignment aku siap dengan jayanya, jadik peneman di kala aku tengah tak bleh tido...hak hak!

Bila naik Sem 4, aku beli printer 3 in 1..Canon MP145..mase tuh printer bru jek kuar kat pasaran..RM250 kot...Sekarang, printer kesayangan aku tuh dah berjasa kat Ude pulak..merantau sampai UTM SKudai untuk bakal guru...:)
P/S:Rosak printer awa, siap ko Ude!

SElepas tuh, tak tau lah aku nak cakap ape yang aku beli..Pakaian kot..hak hak..beselah..pompuan kan memang suke beli barang2 baru...Klu aku rasa sesuai dengan aku, aku beli je lah..

Yang terbaru, aku nk beli HP pulak..sebab dah lebih 3 taun aku tak beli hp..aku beli pon, bukan semata2 sebab mmg nk beli mcm orang lain..tp sebab aku suke tangkap gambar, nk dengar MP3 sebab aku susah tido malam, ade 3G percume dengan sub line maxis aku..n ntahlah..huhu..:)

Nak baliklah...dah pukul 6.15 ptg..Lom solat lagi..ngeeeee...:D

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Friday, November 13, 2009

Vroommm...Vrommm...



Yeah....!
nk blik petang nih....
Esok pukul 3 ptg nk g driving school untuk belajar memandu ntok kete...
Arggghh!sekali lagi wet aku akan dikikis di sekolah memandu...
Kopak2!


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Wednesday, November 11, 2009

Bersemangatlah..bersemangatlah!!!


Nokia 5530 XpressMusic 


Saje nk jadikkan pembakar semangat supaya aku dapat beli HP nih satu hari nnti..
sekarang takleh lah sebab pokai amek lesen kete n moto..
jadik, satu-satulah dulu yek...:)



Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Tuesday, November 10, 2009

Catuk...catuk...mencatuk!


Betol ke tak perkataan catuk tuh??
rasa mcm betol je..?
tp nape dorang persoalkan perkataan aku guna tuh..
mmg wujud perkataan catuk tuh kan?
same je macam patuk..
erm....
ke hanya org Melaka jer yg gune perkataan catuk tuh?
(sambil mengangkat bahu tanda tak tahu,...)

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Monday, November 9, 2009

Kiasan Hati




Kian jauh
Kian hilang
Kasih antara kita

Nampak tenang
Pada zahirnya
Tapi batin terseksa

Yang terguris tak nampak dimata
Yang terhiris terluka
Sesekali terbit air mata
Tahan sebak didada

Ke manakah..nak dibawa
Resah kian melanda

Di manakah
Hendak ku khabar
Pilu di dalam dada

Bila kasih di hujungnya nyawa
Rasa ingin dimanja
Perasaan pun kian tersentuh
Bila rindu ini berlabuh

Apakah yang dikejar dalam hidupmu
Berkali ku kata padamu
Kita singgah di dunia yang sementara
Penuh tipu daya

Yang kekal
Disana
Biarlah..kita bersama

Usahlah
Hanyut terus terlena
Kerana dunia

Pada aku masih ada
Kasih belum terhakis
Sebenarnya..sudah lama
Ku sungguh berkecil hati


mOOD: disappointed 


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

Monday, November 2, 2009

Transformers!!!!


Subuh2 lagi aku dah bangun nk pegi keje...dah bape minggu asik berulang alik every weekend ke kampung..ni sume sebab amek lesen punyer pasal....Alhamdulillah, sekarang da dapat lesen L..lesennya leh dapat leh dapat lebih kurang 3-4 hari lagi....disebabkan amek lesen, Isnin pagi mesti Buyah anta lepas adik-adik aku g sekolah...nmpak mcm kesian kan kt Buyah..pg2 da kene anta aku ke ayer keroh..nasib baik pagi Isnin je sebab Buyah ade medical check up kt Hosp. Besar..takpelah..tinggal 2 minggu lagi nk settlekan lesen aku b4 JPJ test..


Berkaitan ngan tajuk aku nih...mcm pelik kan...sebenarnya takpelik pon...:) Tranformer tuh lori angkut sampah je...memang mase aku dok asrama ade satu lori transformer tuh slalu masuk kt kawasan asrama nk angkut sampah..yg sedih tuh time ktrg tengah makan pulak tuh..time tengaharilah...kwn2 akulak klu nmpak lori tuh mesti nk tutup idung,..kdang2 buat muke...


aku takde lah nk ckp aku baik..tp bab2 perasaan nih aku sensitif sikitlah...pagi td mase aku on da way ke tmpat kerja, lalu kt lori sampah..ayah aku cepat2 tutup cermin n bukak air cond..(selalunya mmg wajib bukak,sebab aku alah aircond kete, tpakselah bukak tingkap..:P)..Mase tulah aku teringat tentang transformer nih..


Kenapa kita bila nmpak transformer tuh msti nk tutup hidung??jijik sangat ke?Kdang2 kita sndiri tak perasan, kelakuan kita tuh banyak mengecilkan ati pekerja majlis perbandaran tuh...sedihkan?mereka tu yang angkut sampah kt kawasan perumahan, kt sekolah, kt tempat kerja,tp ape kita buat ek?klu dorang takde ape yg blaku ngan kawasan perumahan kita..


bagi akulah, org yang tak suke kotor tu lah yg sebenarnya pengotor...sebab dia geli nk pegang sampah..lg banyak sampah btimun, lgi busuklah rumah dia..ye tak???


Saranan aku tuk kawan2 kat luar tuh, lepas nih bila jumpe lori tranformer, mntak sangatlah jgn tunjukkan sangat yg kita bau busuk tu...klu lori mungkin takde perasaan, tp pekerja majlis perbandaran tu???mcm mana ku kita di tempat mereka...fikir2kan n renung2kan.....


Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy