Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, September 3, 2009

Wanita berbaju ungu..



Pic my mum...
Ni my mum...malam td dia dtg sini..lebih kurang pukul 9.15 pm klu tak silap..bawak dak Siti amek beg baju...dia nak gi outstation kt KL..Ade function MATTA Fair kt PWTC...Pelik je dak praktikal pon kene pergi outstation...4 hari lak tuh...tido hotel...Sempatlah dak Siti rembat baju kurung aku sehelai...

Mase dak Siti kt atas, sempatlah aku turun bawah sembang2 ngan Mak aku...Kemain bgaya lg dia dtg pakai baju warna ungu tuh..Act, aku yg suke tengok Mak pakai baju tuh sebab aku yg pilihkan masa dia prepare nk pakai g kursus kt Kelantan..Kemain semangat lagi dia..Pastuh bila aku balik umah semula, dia tak pakai pon baju tuh..Dia cakap baju tu sendat..


Siti turun dari bilik aku beberapa minit selepas tuh..Dia pon pecahkanlah rahsia..Rupa2nya Mak saje pakai baju tuh nak bagitau badan dia dah susut..Maklumlah tengah puasa lah katakan..hehe..Siap dak Siti bluetooth gambar mak sebelum datang kt Ayer Keroh..Kemain cantik dia posing sebelah tiang warna ungu kt ruang tamu umah kitorang...Tu lah warna cat umah kami tahun nih..Baju raya pon warna tema umah agaknya..hehe...


Tak lama kami menyidai kt dpn tuh, mak pon balik..Aku cium pipi mak ngan buyah..kemain suke lagi Buyah..Mak cakap Buyah tuh mmg suka org cium pipi dia..Aku dah start cium pipi Mak ngan Buyah since aku dok kt poli...Sejak aku mulakan tradisi cium pipi nih, aku rasa klu sebulan tak balik umah,mmg rase rindu sangat kt Mak ngan Buyah...Mungkin berkat kot...Cium pipi Mak ngan Buyah sebenarnya buatkan aku rasa dekat ngan parents aku tuh..Klu tak, nak ikutkan akulah yang paling tak rapat ngan family..dr kecik sampai ke besar, mmg jarang nmpak aku kt rumah..Kecik2 stay kampung, tinggal ngan arwah Nek Mah aku (nama sama ngan nama aku)..sampaikan dulu, mungkin sebab rindu sangat kt anak bongsu dia (Mak Busu), sampaikan aku pon dia panggil Nor..Tak silap masa sekolah rendah je aku tinggal ngan family aku..sekolah menengah dah dok asrama..dok poli pon dok asrama jugak...Tapi, walaupun aku selalu takde kt rumah, at lease aku tau masak..sempatlah belajar ngan mak aku sebelum sibuk kerja kilang ngan futher studi kt poli...ngeh ngeh...

Setakat ni yg aku nmpak dah mulakan tradisi cium pipi Mak ngan Buyah ni adik-beradik pompuan aku je..yg lelaki Ude ngan Anoi je kot..yg lain segan agaknya...tak biasakan..nnti biasalah tuh...hehehe...





Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

1 comments:

sikulat said...

fuh.. bergaya kaklong saya ngan baju unggunye.. hehehhe.. Kalau dia tau muke die kuar internet.. sure tersipu2.. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy