Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, September 3, 2009

Nak ke tak nak??

Kepala aku pening sangat nih sama ada nak terima atau tak terima tawaran tuh..
Ceritanya begini...Last week aku pegi temuduga untuk position kerani kt tempat aku kursus sekarang..gaji taklah mantap sangat sebagai pelajar lepasan Diploma..tp dengan kesukaran nak mencari kerja sekarang, aku rembat je ape pon tawarn kerja yg ade..
.
Lepas abes temuduga, lain pulak feedback yg aku dpt..mungkin misscomunication...ntahlah...aku fikir kerani untuk office bru dia kt Ayer Keroh..Tp bila da masuk ke dalam bilik temuduga rupanya kene kerja dulu kt main offoce dia kt Bt Berendam..aku lak tak de kenderaan..Akhirnya aku tak diterima bekerja..Takpelah, aku da surrender dah mase pihak syarikat required macam tuh..So aku gagal dlm temuduga tuh..

Act, ada dua candidate dlm temuduga ni..Aku n Sofiah..mereka pilih kami atas cadangan En Yazid berdasarkan penilaian kami di dalam kelas..Masa mula2 aku ingatkan kami da confirm diterima berdua..so, kenderaan bknlah satu masalah lagi...Sebab Sofiah tu kan da ade kereta....Tp bila da kene kerja kt Batu Berendam, of course lah aku tak sanggup...

Sepatutnya Sofiah kene masuk kerja 1hb 9, tp dia demam seminggu...da delay sampai ari ni, Khamis...Tapi Sofiah taknak kerja tuh..Dia request kat Encik Azmi minta kami berdua..Kira nak bantu aku jugaklah kot..I'm not so sure about that...Aku pulak dah rasa berbelah bahagi...Susahlah nk ckp...kerja kerani tuh bukan satu masalah...Dulu pon nk ikutkan mmg aku praktikal mcm seorang kerani...Sorting n filing...msukkan KWSP..tu mmg aku dah tau..(Takdelah expert sangat pon...)

aku lak sekarang ni da rasa malas nk kerja kt situ...kalau setakat praktikal dalam 3 blan nih takpe kot...tp ak taknak lah kerja kt sana...Ak dah rasa tak terjamin..Lagi satu ak tak suka cara company tuh...nmpak sangat aku nih pilihan kedua dalam keterpaksaan...

Masa En. Azmi call mntak aku dtg esok, dia tak bagi chance pon kt aku pikir tawaran tuh..Hati aku plak da berat semacam je nk terima..camne lah aku nk gi ke sana besok..Aku cakap kt dia, aku mungkim terima sebab praktikal je..untuk 3 bulan tuh...tp nk kerja, aku da tak kisah klu aku tak dapat..Klu dapat pon aku tolak kot...

Ahhhh....malas nk pikir lagi!!
Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

2 comments:

sikulat said...

apply keje kat CO saya cam dak ude.. pastu goyang2 kaki.. ahhahaha..

EimaruSi|ence™ said...

bsu tolonglh awa kl cmtuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy