Pages

Mari mengumpul bloggers!

Tuesday, October 26, 2010

Sakit musim final exam.

Salam Tengahari Isnin..

Firstly nak wish sume kawan-kawan di UiTM KBM nih moga dapat mengharungi minggu exam nih dengan jayanya. Pada yang dah lepas CTU - Hubungan Etnik, harap dah buat yang terbaik. Kat Ekin n Wani ntok paper petang nih, Gud Luck!

Untuk semester 'Buang masa' aku kali nih, paper untuk final aku ada 3 jer. 
CTU - TITAS, ECO 415 n MGT 417
Start 28hb Oct. habes 3hb Nov. Oklah tuh kan. Cuti sem lak part time kat tempat keje lama. Tunggu bos confirmkan dulu. Kalau tak, aku dok uma jer lah, gemukkan badan.

Aku masih tak cukup mood final lagi. Tapi, dah bace sikit-sikit. Lately banyak personal matters yang berlaku hinggakan kesihatan aku turut terjejas. Paling ketara bila aku makin kerap migran. Bila tak tahan sangat denyut n kepala bagai nak pecah tuh, baru aku amek ponstan. Ubat tuh kena makan dengan ubat gastrik, takut efeks perut, tp aku berani amek sekali jer. Takut terlalu harap pada ubat.

Yang atas tuh Ponstan, bawah tuh ubat Gastrik

Sakit kedua aku time-time final nih Gastrik pulak. Adoyai, tak penah-penah ade gastrik, tetibe bleh terkena lak. Dulu mase sekolah, aku kutuk-kutuk orang ade gastrik. Itu takleh makan, ni takleh makan. Now, Allah tarik nikmat makan aku sikit-sikit.

Puncanya sebab lately aku makan Bihun Tomyam tiap-tiap hari. Tak cukup masam, aku mintak pedas-pedas. Makan pon tak ikut masa. Ikut sukalah aku nak makan bila. Kalau takde kawan, aku berlaparlah sampai malam. Ngade kan? Agaknye memang dah sampai masa nak terkena, malam Ahad lepas, aku gi makan ngan Arnin kat Irfan Tomyam, dekat area belakang MC jugak. Memang pedas gile. Aku sanggup makan ayam, sayur-sayuran n pape rencah dalam tomyam tuh. Bihun pon tak abes. Korang bayangkanlah kalau kuah dia jer dah rasa cili api semata-mata. Tak caya ko tengok gambar nih!
.
.
.
.
.
 Cube perati cili api yang terapung-apung tuh!

Nih baru sikit cili api dapat dikumpulkan.
Hasilnya.......TADDDDAAAAA! 3 jenis ubat yang harus ku telan:)

Dari kiri: Mealox (ubat Gastrik), Buscopan (ubat Sakit Perut), dalam botol tuh, ubat kuarkan angin 

.Loya.Loya.Loya.

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

2 comments:

Syuhada Aris said...

Kau gastrik....
aku time final exam ler sakit gigi bongsu....hohoho....takmo pi xray!!!

EimaruSi|ence™ said...

agagaga...:)

dah takleh mkn pedas2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy