Pages

Mari mengumpul bloggers!

Saturday, December 8, 2012

Gerakan pertama...


Assalamualaikum w.b.t,


Aku pun tatau macam mana rase baby dalam perut bergerak untuk pertama kalinya. Maklumlah, nih kehamilan buat pertama kali. Tapi apa yang dapat aku nyatakan, memula rasa tuh macam ada alien je dalam perut aku. Disebabkan cik Hubby jauh, aku just text dia, "Abang, syg rasa baby kita dah mula bergerak..." malangnya lambat dia reply. Berkali-kali call tak angkat-angkat. Dalam pukul 11 malam baru dia jawab, hp tertinggal dalam bilik. Dia sambung kerja kat training room. Malam tadi dia di Mersing, deliver IT equipment untuk GEMS kat sana. Hari nih baru balik KL, dan prepare untuk delivery kat Tan Chong Motor, Melaka pulak. Yippi!

Husband tanya, "Macam mana rasanya..". Then aku reply, "Macam ada alien masuk dalam perut.." Terus dia warning aku, "Kang betul-betul kuar alien baru tau.." Cepat-cepat aku beristigfar panjang. Susah kan jadi bakal ibu nih. Kena jaga tata adap, solat tak tinggal, jaga percakapan, jaga makan, makan ubat dokor bagi, minum susu.



Aku pun tak tahu nak bagitau rasa dia macam mana, tapi kalau sebelum ada isi, kita rasa biasa je, then bila ada 'sesuatu' bergerak-gerak dalam perut kita, mesti rasa kurang selesa di situ. Buat permulaan nih, tak delah ketara sangat. Gerakan pun dalam sesaat dua je. Pastuh lama sangat, baru rasa balik. Ikut pengalaman masing-masinglah. Disebabkan aku masih belum scan perut sampai sekarang, aku harap baby sihat selalu dan berada dalam keadaan yang baik. Apa lagi yang si Ibu nak selain yang terbaik untuk anaknya kan?

P/S: Baby baru bergerak-gerak ok. Belum menendang. Ada pulak orang duk lalu sebelah aku rabe perut aku tetibe sebab nak rasa baby menendang. Memang aku sekeh kepala dia.

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

6 comments:

MIRA said...

wah...esaited lak aku bace...hehe
congrats eima..mummy to be! =)

EimaruSi|ence™ said...

thank you mira...hehehe... will see what happen before habes semester:)

MIRA said...

ala...rugi la xleh tgk ko spnjang ko prgnant.prktikal pnye psl kn...
xpe la.wish u ok n sehat bsame baby..hihi..

EimaruSi|ence™ said...

drpd awal sem aku dah pregnant .. xpuas lg ker tgk

MIRA said...

mmg la tp x nmpk lg ko pnye tummy time ni.nnt dh nmpk x leh tgk plk kn..hehe..xpe la.ko rjin2 r update sinih..hehe

EimaruSi|ence™ said...

heee...baby tau mummy dia nih perahsia orangnya. baby adik dia dah sepakat dengan aku nak nyuruk supaya orang tak perasan dia masuk kelas kite tanpa bayar yuran pengajian,...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy