Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, June 9, 2011

PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI





Jum check apa kaitan gambar dengan dunia blogger. Klik sini untuk join.


1. Cermin diri sendiri: 
Bila kita terlibat dalam dunia blogging, pembaca menilai kita dan cara hidup berdasarkan gaya penulisan. Mungkin dari segi bahasa, gaya hidup, pergaulan antara kita dengan blogger lain dan sebagainya. tapi kadang-kadang, bila syok menulis dan mengkaji dunia luar, kita kene selalu mengingatkan diri sendiri, pernah tak kita ambil tauladan dari entri yang kita buat? So, dari situlah kita perbetulkan diri sendiri. 
2. Trafik: 
Jika dalam dunia blog, trafik yang tinggi sangat bagus untuk kebaikan blog kita. Baru kita tahu, blog kita ada nilai atau tidak. Jadi, kita akan cuba berikan entry terbaik kepada pembaca supaya mereka akan tetap berkunjung ke blog kita dan enjoy dengan hasil penulisan kita.

mMacam juga dunia luar. Ada macam-macam sebab kenapa jalan raya sesak. Ada pesta ke berhampiran tempat kita memandu? Ada acara yang menarik ke sampai orang bersesak-sesak dan terpaksa mengharungi keksesakan. mungkin meredah kesesakan untuk sesuatu yang kita suka macam nak tengok konsert Dato' Siti or rutin harian yang membosankan macam nak pergi berkerja. 
3. Berhati-hati sentiasa: 
Dalam berblogging, setiap entry yang dihasilkan perlulah dititik beratkan. ini penting supaya entry yang terhasil tidak mendatangkan kemarahan orang lain. So, elakkan mengeji atau mengutuk orang. Emosi perlu dikawal walaupun menaip dalam keadaan marah. Macam kat jalan raya. Kalau tak memandu betul-betul, silap2 kete ko cium bontot kete orang. hehe.  


Haha, macam bagus pulak aku nih. Oklah, itu je yang aku leh list kan berdasarkan gambar, Nak tulis banyak-banyak takut tak ikut syarat abang Ben pulak. Silalah puji atau pun kritik entry ini supaya aku tau mana silap dan salah aku sebagai blogger.
Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

12 comments:

Cik Jari Tembam said...

kat jalan kemalangan kereta, kat blog kemalangan jiwa hehehe :D

fuuyooh said...

salam.. awak ni dah makan ke belum?

EimaruSi|ence™ said...

haha.masak suda, mkn je blom

♥ Frau Reen ♥ said...

hai,,rin dtg cni n folow..
nice awknye entry..puji ni

jom komen rin n folow ye

http://clickheartyamereen.blogspot.com/2011/06/puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html

shopping2u said...

dtg sini pulak..


jgn lupa kembali..

http://www.my-shopping2u.com/

EimaruSi|ence™ said...

Thanks frau reen. Fikir tadi macam lemau je entry kita.

effa said...

wee...terbaik dari ladang...;-)...sggah dri sgmen abg ben...sma2la kta memeriahkan dunia belog ye;-)

+_Miss.Jannah_+ said...

point yg gempak :D

cik Ida said...

betol..betol..betol.. :)

Bro ahmad said...

salam
jalan jem nak gi jom heboh anjuran tv3...hihihi mana ada bloger tak suka blog dia ada pengunjung kan.
bro follow sini...k

... said...

as salam..

PAKCIK FOLLOW BLOG KAMU~

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

betull..dalam berkarya, mesti ada had supaya tidak menimbulkan huru hara.. huhu..

terima kasih berkongsi pendapat dan teguran~

hm..dah godek2..
pakcik berminat nak tahu perkembangan entri dan blog ni.
maka, jika sudi, singgah dan follow pakcik.

pakcik punya link blog entri segmen ni :

http://fadzli-rt.blogspot.com

adid@ said...

betol3x..ehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy