Pages

Mari mengumpul bloggers!

Tuesday, May 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa di hening pagi

Walaupon dah lewat malam serta tidak mempunyai tidur yang cukup, hamba tetap berkeras ingin menonton cerita yang sudah lama hamba idamkan. Biarkan kamu sekalian manusia memtertawakan hamba kerana baru menikmati filem ini. 

Ok-ok, cukuplah aku bercakap melayu klasik nih. Dah lama aku tinggalkan kelas sastera. hahaha!


Siap sudah tengok cerita Hikayat Merong Mahawangsa. Sebelum nih kecewa sangat-sangat sebab takde sapa sudi nak bawak aku tengok kat panggung wayang. So far, cerita dia memang awesome. Even tertinggal kereta api, tapi bagi aku oklah. Cerita sejarahkan, memanglah lambat. Tapi bagi aku yang sangat menghargai kesenian nih, aku cuba tolak 1 bintang (4 daripada 5 bintang) untuk cerita nih sebab pelakon tambahan tak best sangat then mase Merong buat pantulan cahaya matahari kat cermin nampak tak real. Overall, cerita nih best.

boleh tengok secara on9 di youtube or dekat [sini] tak main lah download-download, buat semak laptop aje. Ape pun, aku salute cerita nih banding Hantu Mak Limah Balik rumah yang sangat 'kelakar' tuh. Ohhh, sori kawan-kawan, saya tak minat tengok cerita lawak yang dibuat semata-mata ok. Sori guys!

Chill~

Nota: Besok kena gerak dari rumah seawal pagi jadik driver adik ke sekolah. Lubok China > SMK (A) Sultan Muhammad. Gile jauh! Nasib baik seminggu sepanjang minggu orientasi je sebelum Kak Cik ditempatkan di asrama menunpang SMK Munshi Abdullah. Nanti aku cerita dengan lebih detail.

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

2 comments:

silentphobia said...

baik tgk seniman bujang lapok

EimaruSi|ence™ said...

tak minat jugak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy