Pages

Mari mengumpul bloggers!

Monday, April 25, 2011

Segmen: BEN CARI BLOG BARU LAH

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk sini.

Tarikh tutup: KUL 11.57 MALAM INI : 25/4/2011 
*tak paham aku kenapa tak genapkan pukul 1200*

Dah alang-alang Abang Ben mintak senaraikan blog baru dan blog lama yang aku suka, baik aku tolong pomotkan sekali. Jadi, sila intai-intai list blog aku nih.

P/S: Thanks kat Cik Yah sebab meseg bagitau segmen nih supaya aku tak ketinggalan sekali lagi.

BLOG BARU


Kak Pinky Momma nih aku baru berkenalan tadi. Mase tengok blogger yang join segmen nih sekali. Semua sekali aku tegur. Hik Hik. Aku masukkan akak nih dalam list sebab dia peramah dan tak sombong *macam same je maksud dia?* Nanti aku peratikan dia pasnih. Beware akak!

Ni kawan aku. tunang kepada tunang aku. Jadi dia kawan aku secara automatik. Mari kita terjah dia supaya dia pon terikut-rikut aku gila berblogging macam sekarang. 

Ini belog adik aku, Noor Izzati Omar. Bagi nama penuh lagi. Amek ko. Akulah sumber inspirasi dan selalu tunjuk ajar beliau tentang basic berblogging, sehingga beliau mempunyai kawan blog beliau yang tersendiri. Dia nih gile drama korean & japanese. Sampai kat uma, dengan mak aku sekali diajak speking korea. Mentang-mentang mata mak aku sepet macam pelakon Korea. *__* Tapi dia jugak begitu islamic okeh. Jadi, kalau nak ape-ape info, silalah melawat blog beliau.

Ini rakan sekampung Cik Tunang. Mula berblogging sejak 2009, beberapa bulan sebelum blog aku ditubuhkan. Aku salute kat beliau kerana walaupon dulu tak beberapa serius, tapi dalam masa 2 bulan kebelakangan ini, beliau dah memotong barisan follower aku dengan secepat kilat. Jadi, beliau mendorong aku untuk memperhebatkan hasil penulisan blog supaya orang tak jemu dengan blog aku.

Fatin Khalilah nama di beri. Mengambil Jurusan Teknologi Komputer di politeknik merlimau serta minat berniaga. Beliau ada blogshop sendiri dikenali sebagai Katak Sepet. Bolehlah korang tengok hasil kesenian kawanku ini. Aku ketengahkan blog dia dalam entri nih sebab dia ada bakat menulis serta apa sahaja entri yang dia tulis kadang-kadang buat aku berfikir.



BLOG LAMA

- Mungkin kerana aku sukakan kesenian, jadi blog Cik Ayam nih jadi tontonan aku jua. Suke tengok si budak comel duduk atas kerusi kat header blog dia, bahkan ayam bernyanyi 'Cit Cit Cit' turut menarik perhatian aku *kalau anak ayam betul-betul, memang sudah ku kejar keliling rumah disebabkan terlalu comel*. Walaupon tangan aku tak berseni, tapi kalau tiap-tiap hari tengok tutorial blog-blog macam nih, mungkin aku boleh jadi insan berseni jugak, ye tak?

Dia nih lebih kurang macam zack zukhairi, ada cara tersendiri menarik ramai blogger lain bertandang kat blog dia. Aku suke dia even dia nih agak kelucahan. Tapi masih boleh diterima kelucahan beliau tuh. Cara tarik traffic beliau paling mudah bile cakap lucah, mesti ade yang search kat google kan. Lagi satu, aku suke cara buat doodle boleh gerak-gerak macam kat blog Yuyu Zulaikha dan Cik Epal gonyeng. Nanti aku ngayau lagi tengok sape yang pakai khidmat dia buat header mahupon banner.

Mewakili  blogger wanita hebat yang lain hasil penelitian aku terhadap beliau yang tidak syok sendiri menaikkan traffik beliau semata-mata, malah beliau turut merayau-rayau di blog-blog lain. Aku selalu nampak beliau di blog abg Ben, Ayeem Ayam, tadi kat Pinky Momma pon dia ade. *setakat ini yang aku teringatlah*

- Aku turut mengesyorkan kawan-kawan pergi kat blog nih, sebab semua post yang dia tulis, bukanlah sekadar entri kosong @ serabai macam hasil penulisan aku nih. Banyak input dan pelajaran baru yang aku dapat bila aku pergi kat blog dia.

Aku tak tahu berapa lama dia dah bertapak dalam dunia blogging, tapi ini antara blog terawal yang berjaya mendapat tempat di sidebar blog aku. Istimewanya kerana, setiap entri dia aku anggap sebagai muhasabah diri. Kire macam doktor psikologylah. Pengisian dia mantap dan padat, siap ade gambar-gambar hasil tangan beliau sendiri. Ape kata korang pergi jenguk pulak. Tak rugi pon nak cari ilmu:)

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

27 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hakhakhak..takutttt wehhh
ada penskodeng baru! ;p

EimaruSi|ence™ said...

Biasalah kak. dulu kite silent reader. jadi kalau traffic akak mencanak-canak naik tuh, baik akak hati2:P

Faez Rusni said...

salam perkenalan..
thanx singgah blog sye..
huhu...

EimaruSi|ence™ said...

sama-sama:)

Haris Kaito said...

dtg dari blog abg Ben... :)

BEN CARI BLOG BARU LAH

Ayeem Jemain said...

hehe tenkiuk eimarusilence

~Dr.CiNta~ said...

syukran jazilan~ ^____^ saya start bloging sejak 2008.


insyaallah semoga mendapat manfaatnya =))

p/s: lepas ni jgn jadi silent reader lagi, hehe ~

EimaruSi|ence™ said...

suke tengok awak buat katun tuh...then siap ade jalan cerita sekali...

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

suha said...

nice belog dear..
hehe jom kawan2..nak?
http://suhasimplelife.blogspot.com/

fasha said...

dr blog abg ben :)

Khuzrin Kamarudin said...

Bila blog saya nak masuk dalam list ni? gggrrrr... hahhaa..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
☆│▒│▒|▒│▒│ PEACE!!!....
┌┴─┴─┐-┘─┘ SINGGAH DR SEGMEN BA..!!
│▒┌──┘▒▒▒│MENJEJAK 58 DISINI!!
└┐▒▒▒▒▒▒
❤salam singgah dari mummy weiyda❤
❤eppy blogging ya!❤
٩(•̮̮̃•̃)۶
hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

irina said...

thanks dear.... mujur buat contest abg ben... :)

http://iniapayangakurasa.blogspot.com/

anismelon said...

salam..datang dari blog abg ben..:)..free free singgah la blog anis..:)

http://anismelon.blogspot.com/

cik Ida said...

asalamualaikum!

selamat pagi.. datang nak mintak sarapan.. hehehehehee...


salam kenal.. ^_^

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Pesan nenek

Fariza Othman said...

Askm. dtg jenguk blog. Sya dtg dari blog Abg. Ben. Feel free singgah ke blog saya.Peace!!

qemaishak said...

wah bagus tul promote semua blog tu, buat orang nak g terjah je semua hehe

salam kenal ye:)

Ohh Dayg said...

hye hye. salam kenal. dtg dri blog abg bengg. :)

feel free to visit and follow, http://daygcakapcakap.blogspot.com

msredcheesecake said...

Salam kenal, msred dtg dr blog mr ben...happy blogging...

Fad said...

salam..:):)jom berkenalan..dtg dr blog abg ben....dh follow tau..moh singgah sini ...http://dilamin.blogspot.com/

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

HI DEAR!!
MOH JOIN MY SCENE...

"MENCARI BLOG UTK DIREVIEW"

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/04/mencari-blog-yang-follower-bawah-100.html

yayalicious said...

singgah from blog BA....
n follow..ade mase visit n folw blog Yaya jgk yer.. ^o^

Fatin Khalilah said...

'kadang2 buat aku berfikir' haha ! thanks tag aku. thumbs up tuk kau . rajin blog walking. n n join contest comey2 ni.

aku memang kemalasan tahap gaban.(mcm mana nak kumpul follower kan? trafic lg la. haha)nak jengah2 blog org nih.

blog aku paling gajin pun tinjau kereta mayat.>.<

Pemuda Haparan said...

singgh sini dr blog abg ben..sy pun blogger bru jugak..huu..ziarah la ea..ngee~

http://zonesaye.blogspot.com

cpahniza said...

weeeeeee~ singgah dr blog BA n join sini ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy