Pages

Mari mengumpul bloggers!

Thursday, April 28, 2011

Tarikh nikah dah diketahui

Selamat pagi kawan-kawan!


Ok, sebelum aku melelapkan mata, aku cuma nak bagitau tarikh nikah sebenarku telah ditetapkan petang tadi oleh Tok Sidang. Mak aku call lepas maghrib tadi. Alhamdullilah, lepas nih dah bolehlah rancang apa yang patut. Kursus kahwin ke, butik pengantin ke, tempah baju nikah ke. Cuma nak buat ujian HIV jelah akan ku tangguhkan sehingga 3 bulan sebelum nikah. 

Kredit to mr. google image

Harapan aku, moga segala urusan dipermudahkan. Tak sangka sampai sudah jodoh kami berdua. Aku pulak yang terlambat tau hal nih, sedangkan sebelah bakal bapak mertua dah dimaklumkan lebih awal. Penyudahnya, Cik Tunang yang terpinga-pinga tak tahu apa-apa.

Untuk bakal pengantin berdekatan melaka, berdaftarlah kursus nikah di MAIM Bentara, pejabatnya di Masjid al-Azim. Rasanya paling murah kot. RM80 seorang. Tapi aku dapat harga promosi RM65. Hehe. Cik Dila pun nak join katanya even dia tak terfikir nak kawin dalam masa terdekat nih. Eloklah tuh, sekurang-kurangnya adalah peneman aku sepanjang kursus nanti.

Opsss, sebelum terlupe, bila dah siap kad kahwen, saya invite kawan-kawan ye.

Komen jika suke, komen jugak jika tersilap. Sayang korang!

5 comments:

Fatin Khalilah said...

alhamdulillah :)
aku nak kad real oit ! xmo tag2 dlm fb.klu x, xmahu pegi !!

EimaruSi|ence™ said...

Boleh. Tapi kad tak buat lagi lorrr...Ngeh-ngeh. jangan risau, nanti aku aku anta. tapi bagi alamatlah yunk!

padlie said...

alhamdulillah.. moga semua persiapan berjalan lancar.. :)

osHin said...

adik yah nak kad jugak !!! tak dapat tak nak datang..hahaha

kamu di tag ! jom join...

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/04/contest-i-love-my-bff.html

EimaruSi|ence™ said...

@padlie:Thanks padlie
@oshin: ape je lah yg dia suh join tuh. Orang nak test lah..bwekkk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Counting...:)

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary

Irshad Ghazi's Birthday

Lilypie - Pregnancy